8ος Μαραθώνιος Κρήτης
Κυριακή 14 Απριλίου 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7ου Νυχτερινού Δρόμου Χανίων

«Με τα φώτα της πόλης μας φωτίζουμε τον δρόμο του αθλητισμού»

23 Οκτωβρίου 2021

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.) διοργανώνει, σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, τον 7ο Νυχτερινό Δρόμο Χανίων το

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Περιλαμβάνονται δύο αγώνες:

Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ.

Ώρα εκκίνησης:                                 19:00

Καταληκτική ώρα τερματισμού:    20:00

Περιγραφή διαδρομής

Με αφετηρία το Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων οι δρομείς διασχίζουν τις οδούς: Ακτή Τομπάζη – Ακτή Ενώσεως – Δευκαλίωνος – Ακτή Μιαούλη – Μαριδάκη – Κοκότση – Ηρώων Πολυτεχνείου – Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) – Ανδρέα Παπανδρέου (Δημοκρατίας) – Χατζημιχάλη  Γιάνναρη – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς – Σκαλίδη – Πειραιώς – Ακτή Κανάρη – Ακτή Κουντουριώτη και επιστρέφοντας τερματίζουν στο  Γιαλί Τζαμισί.

Σταθμός νερού

Σταθμός νερού θα υπάρχει στο 2,5 χλμ. της διαδρομής.

Διακρίσεις –Κατηγορίες  για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ.

Κύπελλα: στους τρείς (3) πρώτους της γενικής κατάταξης ανδρών, στις τρείς (3) πρώτες της γενικής κατάταξης γυναικών, στα 3 πρώτα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια κάθε κατηγορίας ως εξής:

 1. Γενική κατάταξη Ανδρών
 2. Γενική κατάταξη Γυναικών
 3. Κατηγορία Αγοριών Λυκείου
 4. Κατηγορία Κοριτσιών Λυκείου
 5. Κατηγορία Αγοριών Γυμνασίου
 6. Κατηγορία Κοριτσιών Γυμνασίου
 7. Κατηγορία Α.Μ.Ε.Α.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι/ες το 2009 και μετά). Οι δρομείς μικρότερων ηλικιών πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από ενήλικες.

Προσοχή: Στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ. οι θέσεις συμμετοχής ανέρχονται σε τριακόσιες (300) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την εγγραφή.

Παροχές πακέτων αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ.

 • Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι
 • Αριθμός συμμετοχής
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Αναμνηστικό μετάλλιο
 • Αναμνηστικό δίπλωμα
 • Παροχή νερού, χυμών, αναψυκτικών, ενεργειακών μπαρών και τροφών αποκατάστασης
 • Παροχή ιατρικών υπηρεσιών

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.

Ώρα εκκίνησης:                                 19:30

Καταληκτική ώρα τερματισμού:    21:00

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. είναι εκείνη του Αγώνα των 5 χλμ., την οποία οι δρομείς θα διατρέξουν δύο φορές Συγκεκριμένα:

Με αφετηρία το Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων οι δρομείς διασχίζουν τις οδούς: Ακτή Τομπάζη – Ακτή Ενώσεως – Δευκαλίωνος – Ακτή Μιαούλη – Μαριδάκη – Κοκότση – Ηρώων Πολυτεχνείου – Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) – Ανδρέα Παπανδρέου (Δημοκρατίας) – Χατζημιχάλη  Γιάνναρη – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς – Σκαλίδη – Πειραιώς – Ακτή Κανάρη – Ακτή Κουντουριώτη επιστρέφουν στο  Γιαλί Τζαμισί και επαναλαμβάνουν Ακτή Τομπάζη – Ακτή Ενώσεως – Δευκαλίωνος – Ακτή Μιαούλη – Μαριδάκη – Κοκότση – Ηρώων Πολυτεχνείου – Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) – Ανδρέα Παπανδρέου (Δημοκρατίας) – Χατζημιχάλη  Γιάνναρη – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς – Σκαλίδη – Πειραιώς – Ακτή Κανάρη – Ακτή Κουντουριώτη και τερματίζουν στο  Γιαλί Τζαμισί.

Σταθμοί νερού

Σταθμοί νερού θα υπάρχουν στο 2,5 χλμ. και στο 7,5 χλμ. της διαδρομής.

Διακρίσεις – Κατηγορίες για τον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.

Κύπελλα: στους τρείς (3) πρώτους της γενικής κατάταξης ανδρών, στις τρείς (3) πρώτες της γενικής κατάταξης γυναικών, στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας ως εξής:

1.Γενική κατάταξη Ανδρών

 1. Γενική κατάταξη Γυναικών
 2. Κατηγορίες Ανδρών: έως 29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60+ ετών
 3. Κατηγορίες Γυναικών: έως 29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60+ ετών

Δικαίωμα Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι/ες το 2003  και μετά).

Προσοχή: Στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. οι θέσεις συμμετοχής ανέρχονται σε τριακόσιες (300) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την εγγραφή.

Παροχές πακέτου συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ.

 • Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι
 • Αριθμός συμμετοχής
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Αναμνηστικό μετάλλιο
 • Αναμνηστικό δίπλωμα
 • Παροχή νερού, χυμών, αναψυκτικών, ενεργειακών μπαρών και τροφών αποκατάστασης
 • Παροχή ιατρικών υπηρεσιών

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α) Δηλώσεις Συμμετοχής

 • Ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας https://results.chronolog.gr/registrationcaspx?h=c2cbca94f0fa1f466da7781016980284 εγγραφή και για τους δύο αγώνες έως τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021και ώρα 15.00.
 • Αυτοπροσώπως, στα γραφεία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Σφακίων 4, 1ος Όροφος) εγγραφή και για τους δύο αγώνες από 27 Σεπτεμβρίου 2021 έως και 18 Οκτωβρίου 2021 καθημερινά κατά τις ώρες 18:00-21:00.

Β) Αντίτιμο Συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι το ίδιο και για τους δύο αγώνες, δηλαδή:

 • Για τον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. το αντίτιμο συμμετοχής είναι: 5€.
 • Για τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. το αντίτιμο συμμετοχής είναι: 5€.

Προσοχή: Η ομαδική (6 άτομα και άνω)  συμμετοχή για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. είναι Δωρεάν, εφόσον η εγγραφή γίνει μέσω του σχολείου τους και όχι μεμονωμένα.

Το αντίτιμο συμμετοχής μπορεί να καταβληθεί:

α) Κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής στα γραφεία του ΣΔΥΧ.

β) Με κατάθεση (on-line ή αυτοπροσώπως) του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 94 0690 0010 0000 0017 5636 001

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή ενός δρομέα σε κάποιον αγώνα θα πρέπει να καταβληθεί το ακριβές αντίτιμο της συμμετοχής για τον συγκεκριμένο αγώνα της επιλογής του με έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής όπως αναφέρονται παραπάνω, εντός 3 ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Ως αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα οι δρομείς να αναγράφουν το ονοματεπώνυμό τους και τον αγώνα της επιλογής τους (π.χ. Παπαδάκης, 5 χλμ.), Μετά την καταβολή των χρημάτων οι δρομείς θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν ή να αποστέλλουν την απόδειξη της κατάθεσης στο email: chaniarunners@gmail.com Τις επόμενες ημέρες ο δρομέας θα λάβει e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής του. Αν ο δρομέας δε λάβει στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα επιβεβαίωση εγγραφής στο e-mail που έχει δηλώσει, πρέπει να επικοινωνήσει με τον Σ.Δ.Υ.Χ. στα τηλ.: 2821405253 ή 6974408415.

Πιθανά έξοδα κατάθεσης  βαρύνουν τον καταθέτη. Εγγραφή στην οποία αντιστοιχεί καταβολή μικρότερου ποσού συμμετοχής από το προκαθορισμένο θα ακυρώνεται.

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για κοινωνικό – αθλητικό  σκοπό.

Γ) Πολιτική ακυρώσεων

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα με ευθύνη του διοργανωτή ή ένεκα ιδιαίτερων λόγων θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε συμμετεχοντα/ουσα να επιλέξει είτε την επιστροφή του αντίτιμου συμμετοχής (πλην των εξόδων τραπέζης) είτε τη μεταφορά του στη Διοργάνωση του 2022. Σε καμία άλλη περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής δε γίνεται επιστροφή του αντιτίμου.

Γ) Παραλαβή πακέτου συμμετοχής

Υποχρεωτική είναι η παραλαβή από τους συμμετέχοντες του πακέτου συμμετοχής τους από τα Γραφεία του Σ.Δ.Υ.Χ. την Παρασκευή 22-10-2021 και ώρες 17:00 – 21:00 και το Σάββατο 23-10-2021 και ώρες 9:30 – 12:30. Η παραλαβή του πακέτου θα γίνεται MONO με την επίδειξη της απόδειξης κατάθεσης του αντίτιμου συμμετοχής.

Δ) Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Θα υπάρξει δυνατότητα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων, κατά την διάρκεια των αγώνων, στον χώρο της εκκίνησης.

Ε) Υγειονομική Κάλυψη

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου Εκτός Σταδίου της Γ.Γ.Α.

Οι δρομείς πρέπει να προσκομίσουν πριν τον αγώνα ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου)

2) Επίσημη βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ

3) Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών

4) Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών

5)Αρνητικό αποτέλεσμα self test 24 ωρών, δεκτό μόνο για παιδιά ως 17 ετών

Θα διατίθενται ασθενοφόρο και διασώστες για ιατρική κάλυψη σε όλες τις διαδρομές.

Ζ) Παραλαβή διπλώματος συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν το Δίπλωμα Συμμετοχής τους ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, εφόσον έχουν δηλωθεί ηλεκτρονικά.

Η) Διαχείριση προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνονται από τον συμμετέχοντα κατά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής πρέπει να είναι απολύτως αληθή. Σε περίπτωση που η αίτηση/δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο, θεωρείται ότι ο συμμετέχων συμφωνεί για τη διάθεση των προσωπικών του δεδομένων προς τον ΣΔΥΧ μέσω του τρίτου προσώπου.

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους παρέχονται σε τρίτους για σκοπούς χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων, καθώς και δημοσίευσης αυτών στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντος, που παρέχονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Με την αίτηση συμμετοχής ο συμμετέχων συμφωνεί ότι τα δεδομένα του τυγχάνουν επεξεργασίας για τους σκοπούς της διεξαγωγής του αγώνα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της IAAF & της AIMS. Οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντος, γίνεται μόνο κατόπιν συναίνεσης του υποκειμένου των δεδομένων για τον εκάστοτε δηλούμενο συγκεκριμένο σκοπό.

Ι) Παροχή Πληροφοριών

Για  κάθε πληροφορία   και ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κα Τόνια Παπαδημουλά  (τηλ.:6974408415) ή με τον Κο Χρήστο Βασιλείου (τηλ.: 6972299958).

Χανιά, 15-9-2021

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Email
Print
WhatsApp
Περισσότερα στην ίδια κατηγορία