8ος Μαραθώνιος Κρήτης
Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Αναβολή Νυχτερινού Αγώνα Δρόμου Χανιών

Ο σύλλογος δρομέων υγείας Χανίων βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναβάλει για δεύτερη φορά τον όγδοο νυχτερινό αγώνα δρόμου Χανίων. Αυτή τη φορά η περιφέρεια και ο Δήμος Χανίων δεν έδωσε την άδεια για να διεξαχθεί το δρομικό γεγονός στην πόλη των Χανίων, παρότι την Παρασκευή 14/10/22 και ώρα 16:49 δόθηκε άδεια αναρτημένη στο Δι@ύγεια (ΑΔΑΜ: 9Η4Σ7ΛΚ-ΕΘ3).
Η άρνηση του γραφείου αθλητισμού των προαναφερθέντων φορέων έγκειται στην μη ένταξη του ΣΔΥΧ στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η γνωστοποίηση της συγκεκριμένης θέσης του τμήματος αθλητισμού έγινε με ηλεκτρονικό μήνυμα την 21/10/22 και ώρα 13:00, ενώ ο ΣΔΥΧ είχε ενημερώσει για την εκ αναβολής νέας ημερομηνίας, ήδη από τη Δευτέρα 17/10/22.
Ο σύλλογος δρομέων υγείας Χανίων ως μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ δεν απαιτείται να εγγραφεί ως αθλητικό σωματείο στο εν λόγω μητρώο και μπορεί να διενεργεί δρομικούς επετειακούς κ τουριστικούς αγώνες και σαφέστατα δεν μπορεί να λαμβάνει μέρος σε πρωταθλήματα.
Οι ενέργειες μετά την ανακοίνωση μη αδειοδότησης εκ μέρους του συλλόγου δυστυχώς δεν απέδωσαν και αυτή τη στιγμή το ΔΣ αναγκάζεται να προβεί στην αναβολή του αγώνα συνυπολογίζοντας την ασφάλεια των συμμέτοχοντων και τις νομικές κυρώσεις που θα επέφερε μια διεξαγωγή του αγώνα σήμερα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Email
Print
WhatsApp
Περισσότερα στην ίδια κατηγορία