8ος Μαραθώνιος Κρήτης
Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1993 από πρωτοπόρους για την εποχή Χανιώτες αθλητές και ερασιτέχνες δρομείς που είχαν μεράκι και αγάπη για το τρέξιμο μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των οποίων ο Στυλιανός Λαγουμιτζάκης, ο Γιώργος Ελληνικάκης, ο Κλέαρχος Χατζηδάκης, ο Στυλιανός Καρασταμάτης, ο Δημήτρης Μπαρίκος, ο Παντελής Μωραιτάκης, ο Ιωάννης Φίλης, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Τάσος Οικονομάκης με τη σύζυγό του τη Γιασεμή.

Ο Σύλλογος που το καταστατικό του εγκρίθηκε με την υπ΄αριθμόν 33/11-4-1994 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χανίων και του οποίου η δραστηριότητα είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια επαναδραστηριοποιήθηκε και εξέλεξε στις 14-3-2011 νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 17-3-2011 με Πρόεδρο το Γεώργιο Αλογδιανάκη, Αντιπρόεδρο το Γεώργιο Κοτσιφάκη, Γενικό Γραμματέα τον Ιωάννη Πενταγιώτη, Ειδικό Γραμματέα τον Αριστομένη Τζεβελέκο, Ταμία τον Αιμίλιο Τσεπέτη, Έφορο τον Εμμανουήλ Γρυφάκη, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων τον Ανδρέα Μαρκάκη και μέλη την Ειρήνη Ανουσάκη και τον Εμμανουήλ Ψαραδάκη.

Σκοπός του συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό του είναι η διάδοση του ελεύθερου τρεξίματος σε όλους, η ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας, της ευγενικής άμιλλας και του φίλαθλου πνεύματος, η πρόκληση ενδιαφέροντος του φίλαθλου και μη κόσμου, ώστε να ασχοληθεί με το τρέξιμο με κίνητρο τη διατήρηση και βελτίωση της υγείας του, η αγάπη προς τη φύση και η γνωριμία με το υπέροχο περιβάλλον του νομού μας ώστε τα μέλη του, δρομείς, να αποκτήσουν μια ισχυρή και υγιή περιβαλλοντική συνείδηση.

Μέσα στο 2011 ο Σύλλογος διοργάνωσε στις 12-6-2011 τον 63ο Βενιζέλειο δρόμο, στις 30-11-2011 ο σύλλογος διοργάνωσε το γύρο της πόλης των Χανίων και στις 17-12-2011 διοργάνωσε την πρώτη αθληιατρική ημερίδα στην πόλη μας. Όλες οι ανωτέρω εκδηλώσεις κατά γενική ομολογία στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Παράλληλα ο σύλλογος με την υπ΄αριθμόν 46/13-2-2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων προχώρησε σε τροποποίηση του καταστατικού του για να εναρμονιστεί με τη νέα αθλητική νομοθεσία. Το νέο καταστατικό είναι στα συνημμένα παρακάτω.

Στις 22-2-2012 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου σε αίθουσα του ξενοδοχείου Σαμαριά ενώ παράλληλα διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και κόπηκε η πίτα του συλλόγου. Συμμετείχαν πάνω από 70 άτομα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που εκλέχτηκε για τριετή θητεία συγκροτήθηκε σε σώμα στις 29-2-2012 με Πρόεδρο το Γεώργιο Αλογδιανάκη, Αντιπρόεδρο το Γεώργιο Κοτσιφάκη, Γενικό Γραμματέα τον Ιωάννη Πενταγιώτη, Ειδικό Γραμματέα τον Αριστομένη Τζεβελέκο, Ταμία τον Σταύρο Τζανούκο ,Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων τον Εμμανουήλ Γρυφάκη και μέλη τον Αιμίλιο Τσεπέτη, τη Λουκία Παπαδάκη και τη Σεβαστή Πολυχρονάκη.
Ηδη τα μέλη του Συλλόγου ανέρχονται σε 152.