8ος Μαραθώνιος Κρήτης
Κυριακή 14 Απριλίου 2024

ΠΑΣΑΚΑΚΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ 2019 – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

 

 

 

 

    

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

 

 Ο «Πασακάκιος Δρόμος Ειρήνης & Υγείας», αγώνας δρόμου για όλες τις ηλικίες, θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 12 Μαΐου 2019, με ώρα έναρξης τις 9 π.μ. και αφετηρία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών (περιοχή Πασακακίου). Αναβιώνει για τρίτη  συνεχή χρονιά και στέλνει το μήνυμα της άθλησης, της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης.

Ο «Πασακάκιος Δρόμος Ειρήνης & Υγείας», ο παλαιότερος ίσως αγώνας δρόμου στα Χανιά, ξεκίνησε το 1984 με σκοπό την προβολή των προβλημάτων της περιοχής. Για δέκα περίπου χρόνια είχε σταματήσει η διεξαγωγή του και αναβίωσε πάλι το 2016. Διοργανωτές του είναι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείου Μουρνιών και του 1ου Δημοτικού Μουρνιών, τα σχολεία: 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών και 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών, ο Α.Π.Σ. Ίκαρος Μουρνιών, η Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πασακακίου-Χαρακιάς και η Ενορία Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Συνδιοργανωτές του είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.).

Σκοπός του «Πασακακίου Δρόμου Ειρήνης & Υγείας» είναι η κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως στο τμήμα Πασακάκι-Χαρακιά. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της περιοχής και θα μπορέσουν να φτιαχτούν πεζοδρόμια, πάρκα και παιδικές χαρές. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο το Πασακάκι και οι κάτοικοί του θα δουν να εκπληρώνονται όσα προβλέπει το σχέδιο πόλεως και δικαιούνται ως πολίτες του 2019.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την σελίδα μας στο facebook ‘Πασακάκιος Δρόμος Ειρήνης & Υγείας’, η οποία ενημερώνεται συνεχώς. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορούν να επικοινωνούν με τον κο. Μιχάλη Σχοινά (6976998170) και την κα. Αντωνία Παπαδοπούλου (6977339376, email: Antonia.papadopoulou@gmail.com).

Οι κατηγορίες του ‘Πασακακίου Δρόμου Ειρήνης & Υγείας’ είναι οι ακόλουθες. Επίσης ενημερώνουμε πως οι δρομείς θα προμηθευτούν δωρεάν την μπλούζα τους για τους αγώνες.

  1. Κατηγορίες κάτω των 18 ετών:
  1. Κατηγορία ηλικίας νηπίων/προνηπίων – απόσταση 450 μέτρα
  2. Κατηγορία ηλικίας Α’/Β’ δημοτικού – απόσταση 550 μέτρα
  3. Κατηγορία ηλικίας Γ’/Δ’ δημοτικού – απόσταση 750 μέτρα
  4. Κατηγορία ηλικίας Ε’/ΣΤ’ δημοτικού – απόσταση 1300 μέτρα
  5. Κατηγορία ηλικίας Γυμνασίου – απόσταση 1700 μέτρα
  6. Κατηγορία ηλικίας Λυκείου – απόσταση 2400 μέτρα
  1. Κατηγορίες άνω των 18 ετών – απόσταση 5000 μέτρα. Αναλυτικά οι κατηγορίες για τις οποίες θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΣΔΥΧ (https://sdyh.gr/pasakakios-dromos/) είναι οι ακόλουθες [ανδρών – γυναικών]:
  1. Κατηγορία ηλικίας 18-29 ετών
  2. Κατηγορία ηλικίας 30-39 ετών
  3. Κατηγορία ηλικίας 40-49 ετών
  4. Κατηγορία ηλικίας 50-59 ετών
  5. Κατηγορία ηλικίας 60 και άνω

Με εκτίμηση,

Οργανωτική Επιτροπή Πασακακίου

Δρόμου Ειρήνης & Υγείας 2019

 


 

                                                                 

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Email
Print
WhatsApp
Περισσότερα στην ίδια κατηγορία