8ος Μαραθώνιος Κρήτης
Κυριακή 14 Απριλίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ_ ΓΙΟΡΤΗ ΔΡΟΜΕΑ 2019

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη και φίλους τους συλλόγου που παρευρέθησαν στην καθιερωμένη  ετήσια εκδήλωση του , την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑ και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Στην εκδήλωση μας ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων κος Εμμανουήλ Λιναράκης καλωσόρισε όλους όσους παρευρέθησαν και μίλησε για τον ΣΔΥΧ και τους στόχους του.

Χαιρετισμός του Αντιπρόεδρου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (ΣΔΥΧ) –  Λιναράκη Εμμανουήλ – στην ετήσια <<Γιορτή του Δρομέα>> και Κόψιμο Πίτας –27 Ιανουαρίου 2019

Α. Καλωσορίσατε

Χαίρεται κυρίες και κύριοι, μέλη του ΣΔΥΧ, κ.κ των Αυτοδιοικητικών Θεσμών, φίλες και φίλοι.  Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΔΥΧ σας καλωσορίζω στην ετήσια χοροεσπερίδα και κόψιμο πίτας του συλλόγου μας.

Είναι ευκαιρία, σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, να ευχαριστήσουμε μερικούς ανθρώπους που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τα έργα μας.  Επίσης είναι ευκαιρία να σας πούμε τι έχουμε κάνει στον Σύλλογο, και να τιμήσουμε μερικούς ανθρώπους που μας δίνουν μαθήματα ζωής,

Β. Ευχαριστήρια

Δυστυχώς είμαστε περιορισμένοι με το χρόνο μας, και δεν είναι δυνατόν να ευχαριστήσουμε ατομικά όλους που μας έχουνε βοηθήσει.  Θα ήθελα απλά να πω ότι κάθε άτομο είναι ένας σημαντικός κρίκος στην «Αλυσίδα της Επιτυχίας» μας , που χωρίς την βοήθεια τους, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε.

Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους  για την βοήθειά τους  και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί στο μέλλον.

Όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε ακόμα μερικούς σημαντικούς φορείς και ομάδες που στέκονται δίπλα μας σε όλες τις προσπάθειες μας:

  1. Την ΕΤΑΝΑΠ που είναι μέγας χορηγός του ΣΔΥΧ και του Μαραθώνιου Κρήτης και μας χορηγεί, σε όλους τους αγώνες μας, το πολύτιμο νερό Samaria – το οποίο είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως ως ένα από τα καλύτερα νερά του κόσμου.
  2. ACS courier
  3. Nectar Natura
  4. Την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή ενότητα Χανίων
  5. Τους Δήμους Χανίων, Αποκορώνου, Πλατανιάς, Κισάμου/Σελίνου, Σφακίων
  6. Δημόσιες Υπηρεσίες , Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων , Ιατρικός σύλλογος Χανίων, Ενωση ξενοδόχων Χανίων κλπ
  7. Εθελοντές
    1. Σαμαρίτες – Ερυθρού Σταυρού
    2. Τοπικοί εθελοντικοί – πολιτιστικοί Συλλόγοι κ,α

Που με το χαμόγελο στα χείλη, τον ενθουσιασμό τους, την θετική ενέργεια, και τα χειροκροτήματα τους βοηθούν τους δρομείς να τερματίσουν.

Τελος  ευχαριστούμε τους Δρομείς που με την συμμετοχή τους και τον ενθουσιασμό τους , στηρίζουν το όραμα μας , για την προβολή και προώθηση του μαζικού λαικού αθλητισμού και πολιτισμού στον τόπο μας.

Γ. Ποιοι  είναι οι στόχοι μας, οι δράσεις  και τί είναι αυτό που κάνουμε;

Έχουμε 4 στόχους:

  1. Να βλέπουμε ότι είσαστε όλοι καλά – τόσο στο πνεύμα όσο και στο σώμα
  2. Να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας – όλοι οι αγώνες μας είναι δωρεάν για τους δρομείς – τα έξοδα είναι καλυμμένα από τους χορηγούς και τους εθελοντές μας, και τα έσοδα πάνε σε διάφορα ιδρύματα κλπ΄.
  3. Να εκτιμούμε το περιβάλλον μας – Οι αγώνες μας καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Νομού Χανίων και φέρνουμε τους δρομείς, τις οικογένειές τους,  πιο κοντά στην φύση και να εκτιμήσουμε την πανέμορφη Κρήτη μας.
    1. Οι αγώνες Κοιλιάρης  και Μουσούρων – Φυσιολατρικοί Δρόμοι,
    2. Λαφονίσια – Παραλιακός αγώνας από Χρησοσκαλιτισσα-Λαφόνισο – και τερματίζει στην παραλία που είναι αναγνωρισμένη ως μια από τις πιο όμορφες του πλανήτη
    3. Νυχτερινός και Πασακάκιος δρόμος – Μας δείχνουν τα όμορφα Χανιά μας

                           Μαραθώνιος Κρητης ( Συμμετέχω – Τρέχω – Προστατεύω)

Θα  αναφερθώ ειδικώτερα  για τον Μαραθώνιο Κρήτης  που είναι η μεγαλύτερη δράση του ΣΔΥΧ και καλύπτει όλη την Κρήτη και που είναι η μεγαλύτερη γιορτή του μαζικού αθλητισμού στο νησί μας.

Ο στόχος μας είναι:

Να προσφέρουμε σε όλους ένα αυθεντικό Κρητικό μαραθώνιο και όχι μόνο…

Για να το αναλύσουμε λίγο:

  1. Για τους πολίτες του κόσμου

Θέλουμε να γίνει ο μαραθώνιος Κρήτης ένας διεθνές αναγνωρισμένος μαραθώνιος που θα έρχονται δρομείς από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν.

  • Ο μαραθώνιος μας είναι μέλος του AIMS – (Διεθνής Ομοσπονδία Μαραθώνιων).                         Με αυτήν την συμμετοχή μας, όλοι οι δρομείς του κόσμου έχουν ενημερωθεί για την ύπαρξη μας
  • Συνεργαζόμαστε με τουριστικά γραφεία και την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων για να προωθήσουμε τον μαραθώνιο διεθνώς
  1. Ένα αυθεντικό Κρητικό μαραθώνιο

Να μαγευτούν με την φιλοξενία μας, την ομορφιά του τόπου μας, την διατροφή μας, και την ιστορία μας – και να ξαναέρχονται συνεχώς.

  1. Και όχι μόνο ….

Ο μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένας απλός μαραθώνιος

  • – Η 2ήμερη εκδήλωση τιμά 2 ανθρώπους

Α.            τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιακή – που έδωσε την ζωή του για τη πατρίδα – και τρέχουμε τα 10χλμ εις μνήμην του

Β.            τον αξιομακάριστο Ειρηναίο Γαλανάκη που έχει αφήσει έργα ανεξίτηλα στον τόπο μας – Το Σάββατο πριν τους αγώνες τρέχουμε εις μνήμην του Ειρηναίου Γαλανάκη, και την ημέρα των αγώνων όλοι οι μαραθωνοδρόμοι τρέχουν εις μνήμην αυτού.

  • Εκτιμούμε το περιβάλλων μας – ο 3ος μαραθώνιος είναι Green μαραθώνιος, ( θα φυτεύσουμε ένα δένδρο για κάθε δρομέα που συμμετείχε στο 3ο μαραθώνιο Κρήτης.)                                             Η δενδροφύτευση άρχισε, και φυτεύσαμε άνω των 100 δένδρων στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κολυμπαρίου,

και η 2η Δενδροφύτευση θα γίνει τον Φεβρουάριο στον Αποκόρωνα που έγιναν οι καταστροφές με την φωτιά κοντά στις Βρύσσες.

  • Είναι το φυτώριο των παιδιών μας.
  • Έχουμε και τα 10χλμ, 5χλμ και 2,5χλμ στο μαραθώνιο – για να συμμετέχουν όλοι στον Μαραθώνιο (-ο φίλος μου και πρόεδρος του Νέου Χωριού, και DJ στο Μαραθώνιο Κρήτης μου είχε πει πέρυσι ότι δεν υπήρχε πιο όμορφη εικόνα από την εικόνα γονέων και παιδιά να τρέχουν στα Χανιά. )

Προσπαθούμε να ωθήσουμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό, στην υγεία, στο περιβάλλον, να βάζουν στόχους για το εαυτό τους, και να έχουν την αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθηση να πετύχουν και να ξεπεράσουν τους στόχους τους.

Νομίζω ότι  δεν είναι τυχαίο ότι ο ιδρυτής της ΕΤΑΝΑΠ και της Ορθόδοξης Ακαδημίας ήταν ο Ειρηναίος Γαλανάκης, και που μας έχει ενώσει όλους να προσφέρουμε σε όλο τον πλανήτη τον Μαραθώνιο Κρήτης..

Για αυτούς τους λόγους  υπάρχει ο ΣΔΥΧ και κάνει αυτά που κάνει

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ του ΣΔΥΧ για την πρόσφορα τους στον σύλλογο και στους πολίτες.

Το ΔΣ είναι:

Τόνια Παπαδημουλά, Μάνώλης Θωμαδάκης, Γιάννης Χατζιαναστασίου, Κώστας Μακας, Μίχαλης Πολιτάκης, Μιχάλης Παπαδάκης και Λίνα Λεκατσά..

 

  1. Ευχές

Μένει μόνο, εκ μέρους του ΔΣ του ΣΔΥΧ, να σας ευχηθούμε μια υγιής και δημιουργική χρονιά το 2019, και επίσης σας ευχόμεθα πολλούς τερματισμούς χωρίς τραυματισμούς.

 

 

Όπως κάθε χρόνο ο ΣΔΥΧ τίμησε κάποιους ανθρώπους φίλους και μέλη του συλλόγου για την εθελοντική προσφορά τους , τόσο ηθικά όσο και υλικά στην προσπάθειά μας να διαδώσουμε τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό.

 

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://e-fotopolis.blogspot.com/2019/01/2019-27-2019.html…

 

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς της βραδιάς των Δρομέων

Τους κ.κ.. Σηματηράκη Κώστα,  την Αρτοποιία Στούπη , Αρτοποιία  Μαλαδάκη για τις πίτες που μας προσέφεραν, καθώς και την ορχήστρα , τους κ.κ.  Πλανά Κώστα στο μπουζούκι, Μαυρομάτη Μανώλη στο συνθεσάϊζερ , τον κύριο Πετράκη Κώστα και την κυρία Βιργινία Ντοκάκη στο τραγούδι.

Επίσης να ευχαριστήσουμε για τα δώρα της κλήρωσής μας

 

  1. ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΡΟΜΟΣ FM ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ – ΕΝΑ  3ΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ
  2. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ELECTRONET ΧΑΝΙΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 200 ευρώ
  1. ΤΟ ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΟ ΚΟΜΩΤΗΡΙΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ   1 ΚΟΥΡΕΜΑ – ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΑΙ  1 ΑΝΤΡΙΚΟ
  2. ΤΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΟ Θ&Γ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ – ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ
  3. ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ- ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΜΑΊΟΥ 2019).
  4. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ – 1 ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
  5. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ.

 

  1. ENA ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ RUNNING ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ AQUA FIT , KAI ΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ. – ΔΩΡΟ ΠΙΤΑΣ ΦΛΟΥΡΙ

 

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Email
Print
WhatsApp
Περισσότερα στην ίδια κατηγορία