Ανακοινώσεις
4 ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου/Προκύρηξη αγώνα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων , Ομάδα Κοινωνικής Στήριξης
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Δήμος Χανίων , Περιφέρεια Κρήτης


Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:


Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων:.  Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Περισσότερα...
Καιρός

30ος ΚΜΑ. Αλλαγές και καινοτομίες στα 5 και 10 χλμ.

30ος ΚΜΑ. Αλλαγές και καινοτομίες στα 5 και 10 χλμ. Διαφορετικές εκκινήσεις για τους αγώνες

Πολλές αλλαγές και καινοτομίες περιλαμβάνουν οι δυο αγώνες δρόμου των 5 και 10χλμ. που θα διεξαχθούν στις 11 Νοεμβρίου παράλληλα με τον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Φέτος για πρώτη φορά οι δυο αγώνες δεν θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα αλλά με διαφορά 45΄, από ξεχωριστά σημεία ενώ θα εφαρμοστεί και η τμηματική εκκίνηση των συμμετεχόντων (ανά block) όπως γίνεται και στο Μαραθώνιο. Επίσης μια νέα διαδρομή έχει οριστεί για τα 5χλμ. ενώ μικρές αλλαγές θα γίνουν στα 10χλμ.

Πιο αναλυτικά η εκκίνηση των 5χλμ. θα δοθεί στις 08:30 και το νέο σημείο αυτής θα είναι επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ και στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων προς Κηφισιά.

Η νέα διαδρομή των 5χλμ. Θα έχει ως εξής:

Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Λ. Βασιλίσσης Σοφίας – αναστροφή στο φανάρι στο ύψος του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ – δεξιά Λ. Βασιλίσσης Σοφίας (προς Σύνταγμα) – αριστερά Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας (στο ύψος της Βουλής και στο ρεύμα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από Συγγρού προς Σύνταγμα) – αριστερά Αθανασίου Διάκου (στο ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Λ. Βασ. Αμαλίας – αριστερά Αρδηττού (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά) – δεξιά στη Βασιλέως Κωνσταντίνου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά) – είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου.

Τα Blocks εκκίνησης

Το αργότερο 15 λεπτά (08:15) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των συμμετεχόντων οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε τρία (3) blocks εκκίνησης. Οι εκκινήσεις θα δοθούν με χρονοκαθυστέρηση 4' η μία από την άλλη. Σύμφωνα με τα παραπάνω δε θα πρέπει να υπάρχει από πλευράς δρομέων καμία ανησυχία καθώς θα χρονομετρηθούν και με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time).

Στις 09:15 η εκκίνηση στο 10άρι

Η εκκίνηση των 10χλμ. Θα δοθεί στις 09:15 .Το νέο σημείο εκκίνησης θα είναι επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος του γυμναστηρίου «Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» και στο ρεύμα καθόδου των αυτοκινήτων προς Πειραιά.

Η διαδρομή παραμένει η ίδια με τη διαφορά ότι στο ύψος του ξενοδοχείου Hilton θα αλλάξουν όδευση και από το αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας θα περάσουν στο δεξί.

Τα blocks Εκκίνησης

Το αργότερο 15 λεπτά (09:00) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των συμμετεχόντων οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε τρία (3) blocks εκκίνησης. Οι εκκινήσεις θα δοθούν με χρονοκαθυστέρηση 4' η μία από την άλλη. Όπως και στα 5χλμ. όλοι οι συμμετέχοντες θα χρονομετρηθούν με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time).

 
Χορηγοί

Logo DimosChaniwn

Venizelos

 

perifereia chan

 

 

ebex

 

 

samaria

 

acs

 

  nektar
 

pano