8ος Μαραθώνιος Κρήτης
Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Αφιέρωμα alsosnews.gr για τον ΣΔΥΧ

Συνεχίζοντας τη σειρά αφιερωμάτων σε συλλόγους, το alsosnews.gr επικοινώνησε με τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων,Γιάννη Πενταγιώτη προκειμένου να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του αθλητικού συλλόγου της Κρήτης.

Γεια σας κε Πενταγιώτη,

1/ Πότε ιδρύθηκε ο σύλλογος δρομέων υγείας Χανίων ;

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σας και για την προβολή του Βενιζελείου Δρόμου 10,5 χιλιομέτρων καθώς και του Βενιζελείου Ημιμαραθωνίου που διοργανώνει ο Σύλλογός μας στις 3-6-2012 στα Χανιά από την ιστοσελίδα σας . Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1993 από πρωτοπόρους για την εποχή Χανιώτες αθλητές και ερασιτέχνες δρομείς που είχαν μεράκι και αγάπη για το τρέξιμο μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων .

2/ Ποιος ο σκοπός ίδρυσης του συλλόγου;

Ο σκοπός του συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό του είναι η διάδοση του ελεύθερου τρεξίματος σε όλους , η ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας , της ευγενικής άμιλλας και του φίλαθλου πνεύματος , η πρόκληση ενδιαφέροντος του φίλαθλου και μη κόσμου , ώστε να ασχοληθεί με το τρέξιμο με κίνητρο τη διατήρηση και βελτίωση της υγείας του , η αγάπη προς τη φύση και η γνωριμία με το υπέροχο περιβάλλον του νομού μας ώστε τα μέλη του , δρομείς , να αποκτήσουν μια ισχυρή και υγιή περιβαλλοντική συνείδηση .

3/ Ποια τα ιδρυτικά του μέλη;

Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι ο Στυλιανός Λαγουμιτζάκης , ο Γιώργος Ελληνικάκης , ο Κλέαρχος Χατζηδάκης , ο Στυλιανός Καρασταμάτης , ο Δημήτρης Μπαρίκος , ο Παντελής Μωραιτάκης , ο Ιωάννης Φίλης , ο Νίκος Σταυρόπουλος , ο Τάσος Οικονομάκης με τη σύζυγό του τη Γιασεμή και άλλοι Χανιώτες πρωτοπόροι της ελεύθερης άθλησης , του ελεύθερου και χαλαρού τρεξίματος οι οποίοι συνεχίζουν να τρέχουν και να στηρίζουν το σύλλογο σε όλες τις εκδηλώσεις του . Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του διοικητικού συμβουλίου μέσα από την ιστοσελίδα σας για τη σημαντική συμβολή τους στη δημιουργία και τη στήριξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού στην πόλη μας .

4/ Πόσα και ποια μέλη συνθέτουν το τωρινό Δ.Σ. του;

Το τωρινό διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου είναι εννεαμελές . Συγκροτήθηκε σε σώμα στις 29-2-2012 με Πρόεδρο το Γεώργιο Αλογδιανάκη , Αντιπρόεδρο το Γεώργιο Κοτσιφάκη , Γενικό Γραμματέα τον Ιωάννη Πενταγιώτη , Ειδικό Γραμματέα τον Αριστομένη Τζεβελέκο , Ταμία το Σταύρο Τζανούκο , Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων τον Εμμανουήλ Γρυφάκη και μέλη τον Αιμίλιο Τσεπέτη , τη Λουκία Παπαδάκη και τη Σεβαστή Πολυχρονάκη .

5/ Πόσα μέλη ανήκουν στη δύναμη του συλλόγου σας;

Στη δύναμη του συλλόγου ανήκουν 134 άτομα άνδρες και γυναίκες που αγαπούν το τρέξιμο , την άθληση , την επαφή με τη φύση , την πεζοπορία. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι ο σύλλογος έκανε ένα νέο ξεκίνημα το 2011 και φέτος με την τροποποίηση του καταστατικού του , το άνοιγμά του στη Χανιώτικη Κοινωνία και με την ενεργό συμμετοχή των μελών του σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις τόσο του νομού Χανίων όσο και των άλλων νομών της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας . Μέλη μας συμμετείχαν στο Μαραθώνιο της Αθήνας , στο Μαραθώνιο της Θεσ/νίκης , Μέγας Αλέξανδρος , αλλά και στο γύρο της λίμνης των Ιωαννίνων και σε μαραθωνίους του εξωτερικού .

6/ Ποιες οι βασικές δραστηριότητές σας;

Ο σύλλογος το 2011 διοργάνωσε τον 63ο Βενιζέλειο Δρόμο στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 250 δρομείς οι οποίοι με ενθουσιασμό έτρεξαν και περπάτησαν τη διαδρομή . Επίσης στις 30-10-2011 διοργάνωσε σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων το γύρο της πόλης απόστασης περίπου 4 χιλιομέτρων στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 600 άτομα κάθε ηλικίας .

Επιπλέον μέλη του συμμετείχαν σε όλους τους λαϊκούς αγώνες δρόμου που διοργάνωσαν οι τοπικοί φορείς και δήμοι στηρίζοντάς τους με την παρουσία τους .

Στις 17-12-2011 ο σύλλογος διοργάνωσε ημερίδα με θέμα ΥΓΕΙΑ , ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ στην οποία παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους εκλεκτοί επιστήμονες της πόλης μας , ο γιατρός της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΒΑΝΟΣ , ο φυσικοθεραπευτής ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ , ο ορθοπεδικός χειρουργός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ , ο διατροφολόγος ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΤΣΕΠΕΤΗΣ, ο καθηγητής φυσικής αγωγής ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ και ο καθηγητής φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητες ευρωστία – υγεία και υδατοσφαίριση ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΥΦΑΚΗΣ .

Η εκδήλωση αυτή κατά γενική ομολογία ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους κατοίκους της πόλης μας που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα που διατέθηκε από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων .

Τέλος το Φεβρουάριο του 2012 Σύλλογός μας μαζί με άλλους συλλόγους και φορείς της πόλης των Χανίων συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων για την προστασία του δάσους των Αγίων Αποστόλων που διεκδικούν ιδιώτες .

Για το 2012 ο σύλλογος συνεχίζει τις δραστηριότητές του με τη διοργάνωση του Βενιζελείου Δρόμου 10,5 χιλιομέτρων και του Βενιζελείου Ημιμαραθωνίου στις 3-6-2012 .

Επίσης θα διοργανώσει για δεύτερη χρονιά το γύρο της πόλης των Χανίων τον Οκτώβριο φιλοδοξώντας σε μεγαλύτερη και μαζικότερη λαϊκή συμμετοχή.

Κάθε εβδομάδα μέλη του περπατούν και τρέχουν σε προκαθορισμένα σημεία και διαδρομές με πράσινο της πόλης μας καλλιεργώντας τους δεσμούς και τις σχέσεις μεταξύ τους .

7/ Που στεγάζεστε και ποιες οι ώρες επικοινωνίας με τους φίλους και τα μέλη σας;

Τα γραφεία του Συλλόγου στεγάζονται στο γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στην οδό Αναγνώστου Γογονή, και είναι ανοικτά κάθε Τετάρτη,από τις 7 μμ έως τις 9 μμ. ενώ το τηλέφωνο του Συλλόγου είναι το 2821040603. Επίσης η επικοινωνία με το σύλλογο μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας του sdyh.gr και του email chaniarunners@gmail.com .

Σας ευχαριστούμε & Καλή επιτυχία στο έργο σας

Για το www.alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Email
Print
WhatsApp
Περισσότερα στην ίδια κατηγορία